nieuws

Asbest bij flat in 's-Gravendeel

ROTTERDAM - Het asbest dat afgelopen maandag is aangetroffen in de Vezelstraat en de Van Groningenstraat in 's-Gravendeel wordt morgenochtend geruimd. Afgelopen maandag werd daar in de plantsoenen van het flat asbest aangetroffen. Het asbest werd ontdekt tijdens renovatiewerkzaamheden.
Sindsdien is het gebied uit voorzorg nat gehouden en afgesloten met hekken. Ook is er een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om onderzoek te doen naar het asbesthoudend materiaal.
Bewoners van de Vezelstraat en de Van Groningenstraat in 's-Gravendeel maken zich zorgen over de vondst van asbest in de grond naast hun flat. ''Mijn kind heeft hier twee weken geleden nog gespeeld en toen was de grond kurkdroog'', aldus een van de bewoners.
Volgens de gemeente is er tot nu toe nog geen reden voor ongerustheid. ''Het heeft de afgelopen tijd hard geregend en dat is gunstig'', aldus verantwoordelijk wethouder Arie Mol van de gemeente Binnenmaas.
Na het ruimen van het asbest start een uitgebreider bodemonderzoek. De gemeente hoopt hiermee te achterhalen hoe diep het asbest zit en hoe het in de bodem terecht is gekomen. De uitslag van het onderzoek is naar verwachting volgende week bekend.