nieuws

Rotterdamse stelt ING aansprakelijk voor beroving

ROTTERDAM - Pety de Vries uit Rotterdam houdt de ING-bank verantwoordelijk voor een beroving die haar overkwam. Begin april werd de vrouw voor haar huis beroofd van 5000 euro spaargeld die ze even daarvoor had opgenomen bij haar lokale ING-kantoor.
De vrouw wijt de beroving aan het feit dat de balie van het ING-kantoor in winkelcentrum De Binnenhof van buitenaf goed te zien is. Het uittellen van het hoge bedrag dat zij opnam was daardoor voor iedereen te zien. Dat de dieven precies wisten dat zij het geld opborg in haar broek onder haar maillot ziet zij ook als gevolg van het te goed zichtbaar zijn van de transactie.

Drie pogingen

De berovers probeerden drie keer van haar geld afhandig te maken, al werd Pety zich van de eerste twee pogingen pas achteraf bewust. Die vonden plaats in de supermarkt, waar zij nog even wat boodschappen haalde en op de parkeerplaats bij haar auto.
In de supermarkt werd een bekende truc toegepast. Op de groenteafdeling maakte een vrouw Pety attent op een ketchupvlek op haar jas. Een andere persoon schoot haar daarna te hulp om de vlek te verwijderen. Bij deze truc probeerde de tweede persoon tijdens het schoonmaken van de vlek het geld te pakken te krijgen. Dit lukte bij Pety niet, omdat medewerkers van de supermarkt eerder bij haar waren om te helpen.

Lekgestoken

Toen Pety op de parkeerplaats aankwam, werd zij door een man gewezen op een defect aan haar auto. Pety vertrouwde de man niet en besloot er niet op in te gaan en weg te rijden. Hierdoor mislukte ook de tweede poging van de dieven. Thuisgekomen bleek wel de band van de auto te zijn lekgestoken.
Bij het uitladen van haar boodschappen konden de berovers uiteindelijk wel toeslaan. Met geweld werd zij door een man vastgehouden terwijl een vrouw haar om geld vroeg. Pety wilde haar portemonnee geven, maar de vrouw wist duidelijk dat er onder haar broek meer geld opgeborgen zat en vroeg om "the other money." De man en vrouw vonden het geld en gingen er met de 5000 euro van Pety vandoor.

Aansprakelijk

Pety besloot de ING-bank door middel van een brief aansprakelijk te stellen van de beroving. Zij eist een vergoeding van de 5000 euro die zij nu kwijt is omdat de bank volgens haar gelegenheid heeft geboden door het geld zo zichtbaar uit te tellen en te geven.
ING laat weten kennis te hebben genomen van de claim en bekijkt de situatie van het Rotterdamse kantoor.