nieuws

Over de serie

Koning van de Maas
Koning van de Maas
ROTTERDAM - Koning van de Maas. De 13-delige serie speelt zich af in de Rotterdamse haven en draait om havenbaron Jaap Koning, rijk geworden van de handel in ankers en kettingen.
Jaap vindt dat het tijd is om zoon JJ meer bij het bedrijf te betrekken. Maar deze ziet helemaal geen toekomst voor zichzelf in een bedrijf met zijn autoritaire vader. JJ en dochter Bobbie zijn alleen door hun vader opgevoed, en wonen nog steeds bij hem in. JJ kiest tóch, ondanks heftige tegenwerking van Jaap, zijn eigen levenspad. Bobbie staat tussen twee vuren. Ze houdt van haar vader, net zoveel als van haar broer. Ze wil en kan niet kiezen maar raakt wel betrokken in de strijd. En dat maakt het juist des te erger. En dan is er nog de moeizame relatie tussen Jaap en café-eigenaresse Nellie, die hem niet kan luchten of zien, maar tegen wil en dank met hem te maken heeft. Nellie leeft voor haar café en haar zoon Daniël. Ook Daniël heeft toekomstplannen, en die verlopen niet altijd vlekkeloos...
Koning van de Maas is een productie van De Productie, de regie is in handen van Karim Traïdïa, (De Poolse Bruid) en het scenario is geschreven door Simone Duwel, Eva Keuris en Rogier Proper (GTST, Goudkust en Hertenkamp).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl