nieuws

Koningsappel is voor Best Buddies droom die uitkomt

ROTTERDAM - ''Een droom die uitkomt'', zegt Mirte van den Graaf van Best Buddies uit Middelharnis. De organisatie kreeg donderdag uit handen van koning Willem-Alexander een Koningsappel uitgereikt.
Het Oranje Fonds zet ieder jaar belangrijke initiatieven in het zonnetje, die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.
Cupcakes bakken
Best Buddies is een organisatie die zich al 9 jaar inzet voor het geluk van verstandelijk gehandicapte jongeren. De jongeren krijgen een buddy toegewezen die met hen op stap gaat. Zo zijn er uitjes op cupcakes te bakken of een partijtje basketbal te spelen.
De budy's bestaan uit studenten en ex-studenten die zich belangeloos voor het goede doel hebben opgegeven.
Verbindende factor
De uitreiking van de Koningsappel was donderdag in het koninklijk paleis op de Dam in Amsterdam. Volgens Mirte was het een bijzondere bijeenkomst, waarbij ook Maxima en prinses Beatrix aanwezig waren.
Wat de doorslag bij de jury is geweest om de prijs toe te kennen aan de inzending van Best Buddies, weet Mirte niet. Maar ze gaat er vanuit dat het te maken heeft met de verbindende factor tussen verschillende groepen mensen.
Bekendheid
Aan de prijs is een bedrag verbonden van 50.000 euro. Maar het belangrijkste is de landelijke bekendheid die de prijsuitreiking tot gevolg heeft. ''We werken met ambassadeurs en het is een droom die uitkomt dat zij hun verhaal mogen vertellen in de media'', aldus Mirte.
De inzending van Best Buddies: