nieuws

Vermeulen: 'Prioriteit ligt nu op de weg'

ROTTERDAM - Jeff Vermeulen richt zijn pijlen vanaf heden op de weg. De 24-jarige wielrenner was voornamelijk actief als baanwielrenner, maar in die tak van de wielersport ziet hij echter onvoldoende uitdagingen. 'Ik zal het altijd blijven doen, maar de weg heeft nu prioriteit,' zegt Vermeulen in gesprek met RTV Rijnmond.
'Ik had wel de intenties om mij op de baan te blijven richten, maar op een gegeven moment kregen wij te horen hoe de gedachtegang was naar de Olympische Spelen. Er werden onderdelen geschrapt en dat waren juist de onderdelen die ik goed ken. 'Toen heb ik voor mezelf besloten dat ik me ga toeleggen op de weg. Ik hoop dat ik dat nog lang kan blijven doen en die stap kan maken om wedstrijden als de Tour de France te rijden,' vervolgt de Hoogvlieter.
Vermeulen, renner van Metec-TKH Continental Cyclingteam, schreef deze week nog de eerste en derde etappe van Olympia's Tour op zijn naam. 'Na deze week ga ik kijken hoe we de rest van het seizoen gaan indelen. Elke koers die ik rij wil ik graag winnen, dat blijft zo en zal niet veranderen. Ik ben benieuwd of ik mij staande kan houden tussen de profs. Er is nog wel een verschil met de amateurs, alleen ik denk dat ik nu dicht tegen dat niveau aan zit.'