nieuws

Individuele prijzen voor oud-Feyenoorders

De Guzman
De Guzman
ROTTERDAM - Enkele voormalig spelers van Feyenoord zijn bij hun clubs in de prijzen gevallen. Zo werd Robin van Persie door de supporters van Manchester United uitgeroepen tot speler van het jaar. Bovendien werd zijn tweede treffer in de kampioenswedstrijd tegen Aston Villa door de club verkozen tot mooiste doelpunt van het seizoen.
Jonathan de Guzman (foto) werd eveneens beloond voor een gemaakt doelpunt. De speler van Swansea City ontving net als Van Persie van de club de award voor de mooiste goal van het jaar. De benutte vrije trap van de 25-jarige international tegen Stoke City kreeg de voorkeur boven treffers van Pablo Hernandez en Nathan Dyer. De Guzman was ook genomineerd voor de titel van beste nieuwkomer, maar die prijs ging naar Chico Flores.
Een dag na de Europa League winst met Chelsea heeft Nathan Aké opnieuw een prijs mogen bijschrijven. Het voormalig jeugdtalent van Feyenoord ontving uit handen van zijn ploeggenoot Frank Lampard de trofee voor beste jonge speler. De 18-jarige verdedigende middenvelder maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van de club uit Londen en zag gisteren vanaf de bank toe hoe Chelsea ten koste van Benfica beslag legde op de Europa League.