nieuws

700 Drechtstedelingen kopen samen zonnepanelen

ROTTERDAM - In de Drechtsteden maken meer dan 700 gezinnen gebruik van collectieve inkoop van zonnepanelen. De eerste panelen gingen vanmorgen het dak op.
Ruim drieduizend inwoners van Dordt en vijf omliggende plaatsen toonden belangstelling. Zij deden mee aan de actie om gezamenlijk een scherpe offerte te krijgen voor de plaatsing van zonnepanelen op dak.
Bijna een kwart van hen accepteerde de offerte. Twijfelaars hebben nog tot zondag de tijd om te beslissen. Daarna is de kans niet helemaal verkeken, weet de Papendrechtse wethouder Joke Reuwer: "Dit succes vraagt om een twee ronde en die komt er ook. Daarbij zullen ook de gemeentes in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden meedoen".
De meeste gezinnen zullen hun investering van enkele duizenden euro's binnen zeven jaar terug verdienen, dankzij een lagere energierekening. Dat is ook het geval bij het gezin uit Alblasserdam, die vrijdagmorgen als eersten de monteurs op hun dak kregen. Daar werden de eerste tien zonnepanelen van de collectieve actie geplaatst."