nieuws

Lopers Roparun vertrokken uit Hamburg en Parijs

ROTTERDAM - Deelnemers aan de Roparun zijn zaterdag van start gegaan in Parijs en Hamburg. Het evenement wordt dit jaar overschaduwd door de dood van de 49-jarige vrijwilliger.

De deelnemende teams proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hulp aan mensen met kanker. Zij doen dit door in estafette naar Rotterdam te lopen. Dat bracht vorig jaar ruim 5,5 miljoen euro op.
Veel teams lijken vastberaden te zijn dat bedrag dit jaar te overtreffen. Zo haalde het team van Boskalis-Smit ruim 31.000 euro op. Ook de Estron Runners uit Spijkenisse vonden veel sponsors: zij haalden ruim 20.000 euro op.
In totaal doen ruim 8000 mensen mee aan de Roparun. Dat zijn niet alleen lopers, maar ook verzorgers, fietsers en chauffeurs. Teams tellen maximaal acht renners, die ieder ongeveer 65 kilometer lopen. Zo'n 235 teams vertrekken uit Parijs; 93 ploegen lopen de estafette vanuit Hamburg.
Veel deelnemende motorrijders dragen zwarte rouwbanden uit respect voor de 49-jarige vrijwilliger uit Spijkenisse die bij een ongeval om het leven kwam.

Stemming

Het evenement wordt dit jaar overschaduwd door de dood van de 49-jarige vrijwilliger. De man kwam op de Duitse snelweg onder een vrachtwagen terecht. De organisatie spreekt over ''verschrikkelijk nieuws'' , dat verder geen gevolgen heeft voor de run. Veel deelnemende motorrijders dragen zwarte rouwbanden uit respect voor de vrijwilliger uit Spijkenisse.
''Er is door de vrijwilligers nog lang nagepraat over het verschrikkelijke nieuws. Een andere stemming dan voorgaande jaren. Toch met volle moed verder'', meldde de organisatie zaterdag. Voor de start hielden teams in zowel Hamburg als Parijs een minuut stilte voor de man.

Vrienden van Bobby

RTV Rijnmond volgt het Team 301: de Vrienden van Bobby. Het team is vernoemd naar de 22-jarige kankerpatiënt Bobby Coenraad, die aan de ziekte overleed.
De vader van Bobby loopt daarom mee. ''Elke seconde dat ik denk: 'ik trek het niet', denk ik aan mijn overleden zoon'', vertelt hij. Ook de oom van Bobby, die zelf kankerpatiënt is, doet mee aan de estafette.