nieuws

Meerderheid kiezers wil dat Weekers opstapt

Staatssecretaris Weekers
Staatssecretaris Weekers
ROTTERDAM - De meeste Nederlanders vinden dat staatssecretaris Frans Weekers moet opstappen. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. De staatssecretaris overleefde deze week een motie van wantrouwen.
Weekers is als staatssecretaris van Financiën verantwoordelijk voor de Belastingdienst. Hij kwam in het nauw door fraude door Bulgaren, die onterecht toeslagen kregen. De fraude speelt onder meer in Rotterdam en Dordrecht.
Deze week diende de oppositie een motie van wantrouwen in tegen Weekers, maar deze behaalde geen meerderheid in de Tweede Kamer. Toch vindt 61 procent van de kiezers dat de staatssecretaris moet opstappen.
De Bulgaarse criminelen die zich bezig zouden houden met de fraude, ronselen landgenoten die zich tijdelijk in Nederland inschrijven. Zodra ze van de gemeente een DigiD ontvingen, zouden er toeslagen worden aangevraagd. De 'nieuwe Nederlanders' zouden daarna teruggaan naar Bulgarije en een vergoeding voor de moeite krijgen. De toeslagen zouden vervolgens door de criminelen worden geïncasseerd.