nieuws

Roda JC tegenstander van Sparta in finale

Sanharib Malki
Sanharib Malki
ROTTERDAM - Sparta neemt het in de finale van de play-offs in de strijd om promotie naar de eredivisie het op tegen Roda JC. De eredivisionist uit Kerkrade rekende in de tweede ronde af met De Graafschap. Nadat beide ploegen donderdag gelijkspeelden in Doetinchem (1-1), waren de Limburgers zondag op eigen veld een maatje te groot: 6-1.
Het eerste duel tussen Sparta en Roda JC staat volgende week donderdag op het programma. Die wedstrijd vindt plaats op Het Kasteel. Zondag wordt de return gespeeld in het Parkstad Limburg Stadion. Het andere duel gaat tussen FC Volendam en Go Ahead Eagles. Laatst genoemde club verraste door twee keer te winnen van het VVV-Venlo van trainer Ton Lokhoff, dat daardoor degradeert naar de Jupiler League.
Sparta bereikte de eindstrijd van de nacompetitie door in de tweede ronde Helmond Sport te verslaan over twee wedstrijden. De ploeg van interim-trainer Henk ten Cate was in Brabant met 4-2 te sterk, terwijl het in eigen huis niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl