nieuws

Ridderkerkers vrezen komst bedrijventerrein

ROTTERDAM - Uitzicht op enorme windmolens en hoogbouw, geluidsoverlast en huizen die steeds minder waard zijn. Dat is het schrikbeeld van bewoners van de Rijksstraatweg in Ridderkerk. Ze hebben zich verenigd tegen de komst van bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard.
De provincie Zuid-Holland wil van het gebied tussen Ridderkerk en Barendrecht een 'agrologistiek' bedrijventerrein maken: een internationaal knooppunt voor voedseltransport. Naast Ridderkerk en Barendrecht is ook Rotterdam bij de plannen betrokken.

Hoorzitting

Provinciale Staten houden woensdag een hoorzitting over de ontwikkeling van Nieuw Reijerwaard. De bewoners van de Rijksstraatweg zullen dan hun ongenoegen kenbaar maken aan de provinciebestuurders. Volgens het bestuur van hun protestorganisatie zullen 36 mensen en instanties hun zegje doen.
Ze zeggen nu al veel overlast te ervaren van het al bestaande bedrijventerrein VerenAmbacht. Als de plannen voor Nieuw Reijerwaard doorgaan, zitten ze ingeklemd tussen de twee bedrijventerreinen, de snelweg A15 én een enorme 'ovotonde', een soort rotonde van meerdere lagen.

Windmolens

Het bedrijventerrein moet veel werkgelegenheid opleveren, vooral voor laaggeschoold personeel. Er komt onder meer een vestiging van The Greenery.
De omwonenden zien echter vooral nadelen, bijvoorbeeld in de windturbines die op het terrein moeten komen. In de plannen staat dat er twee windmolens van 100 meter of drie stuks van 80 meter geplaatst kunnen worden.
Reportage volgt later
Foto: protestflyer van omwonenden