nieuws

Rotterdammer 'sloopt' vrouwelijke bewaarder

Archieffoto rechtbank
Archieffoto rechtbank
ROTTERDAM - Voor een poging tot doodslag op een vrouwelijke bewaarder van gevangenis De Grittenborgh in Hoogeveen heeft het OM dinsdag bij de rechtbank in Assen zeven jaar cel geëist tegen een 45-jarige Rotterdammer.
De man, die een straf van 5 jaar uitzat voor een andere poging tot doodslag, zou de cipier op 14 november meerdere keren hebben geslagen en geschopt. Ook probeerde hij haar over een reling op de tweede verdieping naar beneden te gooien.

'Hij bleef schoppen en slaan'

Een medegevangene kon haar aan haar voeten van de reling trekken, maar verklaarde dat de Rotterdammer de vrouw daarna bleef slaan en schoppen, ook tegen haar hoofd.

Flinke schadevergoeding

De cipier brak vijf ribben en een arm. Ze eist 6500 euro schadevergoeding. Eén van haar collega's verklaarde dat de Rotterdammer de vrouw 'sloopte'. De bewaarster vocht naar eigen zeggen voor haar leven tegen de 100 kilo zware man. Hij is na het misdrijf overgeplaatst.

Niks meer herinneren

De Rotterdammer zei tegen de rechtbank dat hij alleen nog wist dat hij kwaad was, omdat hem ten onrechte een sanctie was opgelegd. Wat er verder was gebeurd, zei hij zich niet te kunnen herinneren. Deskundigen hebben hem volledig toerekeningsvatbaar verklaard.