nieuws

Rotterdammer wint humanistische Van Praagprijs

praagprijs
praagprijs
ROTTERDAM - De Van Praagprijs 2013 van het Humanistisch Verbond gaat naar de Rotterdamse filosoof Henk Oosterling. Hij ontvangt de prijs voor zijn inspirerende visie op omgaan met keuzevrijheid.
De jury koos voor Oosterling 'omdat hij zijn inspirerende filosofische visie ook in de praktijk brengt,' aldus juryvoorzitter Daan Roovers: “Met zijn denk- en daadkracht introduceerde hij in een probleemwijk in Rotterdam-Zuid een totaalaanpak op basisscholen. Een hele generatie kinderen wordt getraind in sociale, fysieke en mentale vaardigheden om verantwoorde keuzes te leren maken".
Volgens Roovers gaat het dan niet om de keuze voor één of andere smartphone, maar om werkelijke keuzes voor beroep, het leven dat ze willen leiden en hun bijdrage aan de samenleving.”

Durf te kiezen

Het thema voor de prijs is 'Durf te kiezen'. Het kunstproject van het Humanistisch Verbond over hoe om te gaan met de grote keuzevrijheid die we tegenwoordig hebben.

Wereldhumanismedag

De Van Praagprijs wordt sinds 1971 om het jaar uitgereikt aan iemand die in leven en werk een humanistische levenshouding uitdraagt. De uitreiking vindt plaats op 21 juni Wereldhumanismedag, in Het Sieraad in Amsterdam.