nieuws

Feyenoordsupporter stichtte brand bij busbedrijf alleen

ROTTERDAM - Een 28-jarige Rotterdammer heeft de brand bij een busbedrijf in Middelharnis in september vorig jaar op eigen houtje gesticht. Dat heeft hij dinsdag gezegd tijdens een rechtszitting in de Rotterdamse rechtbank.
Vijf Feyenoordsupporters staan terecht voor de brandstichting. Die zou zijn gesticht als wraakactie voor een busreis met Feyenoord naar Praag een week eerder.

'Wilde hem terugpakken'

De Rotterdammer zegt dat hij de chauffeur van "Michel Travel" wilde terugpakken, nadat de supporters in Praag waren achtergelaten. De chauffeur was zonder hen teruggereden na vernielingen in de bus op de heenreis.
De supporters worden verdacht van poging tot moord, omdat de chauffeur annex eigenaar meestal in het bedrijfspand sliep. Deze keer was dat overigens niet het geval.

Deur gebarricadeerd

Volgens een brandweercommandant was de deur van het pand gebarricadeerd. Justitie ziet dat als belangrijke aanwijzing dat de verdachten het ook op de chauffeur zelf hadden gemunt. De andere verdachten zeggen dat zij niet wisten dat er brand zou worden gesticht.
Vier verdachten komen woensdag voorlopig op vrije voeten, in afwachting van de rechtszaak op 26 en 27 juni. Volgens de rechter is er wel voldoende bewijs dat zij min of meer betrokken waren bij de brandstichting. De 28-jarige hoofdverdachte blijft als enige vastzitten.
In oktober 2012 is ook de enige bus van 'Michel Travel' in vlammen opgegaan. De vijf Feyenoordsupporters worden daar niet van verdacht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl