nieuws

Rotterdammer: 7 jaar cel extra voor mishandeling cipier

Archieffoto rechtbank
Archieffoto rechtbank
ROTTERDAM - De 45-jarige Rotterdammer Alcindo L. moet 7 jaar extra de cel in voor een zware mishandeling van een cipier in gevangenis De Grittenborgh in Hoogeveen. Tegen hem was ook 7 jaar cel geëist. Dat heeft de rechtbank in Assen dinsdag bepaald..
De man zat al een celstraf uit van 5 jaar voor een andere poging tot doodslag. In november vorig jaar kreeg hij ruzie met een vrouwelijke cipier.
Eerst schopte hij haar, vervolgens probeerde haar van een galerij 7 meter naar beneden te duwen. Toen dat werd voorkomen door een andere gevangene, schopte hij minutenlang op haar hoofd in. De vrouw werd door collega's ontzet
De vrouw brak vijf ribben en een arm. De Rotterdammer zegt dat'ie zich alleen kan herinneren dat'ie boos was omdat hij ten onrechte een extra straf had gehad.
Volgens de rechtbank heeft de Rotterdammer de opzet gehad de vrouw te doden: "Dat dit relatief goed is afgelopen, is niet aan meneer te danken." De rechtbank tilde er zwaar aan dat de man eerder voor een dergelijk feit is veroordeeld.
Naast de celstraf moet L. het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 6500 euro betalen.