nieuws

Hongerstakers waarderen steun demonstranten

ROTTERDAM - De hongerstakers in het detentiecentrum bij Rotterdam The Hague Airport waarderen de steun van de demonstranten die buiten staan.
Dat vertelt asielzoeker Said maandagavond vanuit het detentiecentrum aan RTV Rijnmond. Hij heeft binnen gehoord dat de demonstranten slogans riepen als: "Geen mens, geen man, geen vrouw is illegaal."
Zo'n zeventig demonstranten hebben dinsdag meegedaan aan het protest dat is georganiseerd door Occupy Rotterdam. De demonstratie kreeg steun van vluchtelingen van het Vluchthuis Den Haag en de Vluchtkerk Amsterdam. Volgens Occupy zijn nog negen asielzoekers in het detentiecentrum bezig met de hongerstaking.
Said zegt dat hij goed wordt behandeld door het personeel van het detentiecentrum. Wel gaat zijn gezondheid achteruit. Hij voelt zich zwak en praten en lopen gaat moeilijk.
Volgens een advies van de Raad van State is het onder sommige omstandigheden toegestaan om hongerstakers dwangvoeding te geven, meldt het tv-programma Nieuwsuur. Staatssecretaris Teeven had om het advies gevraagd.