nieuws

Fusion mikt met versterkingen op top 6

ROTTERDAM - Het nieuwe volleybalseizoen laat nog wel even op zich wachten, maar bij ARBO Rotterdam/Fusion zijn de voorbereidingen al in volle gang. De formatie van Elvira Groenhuijzen heeft al de nodige versterkingen binnen en mikt komend seizoen op een plek bij de eerste zes.
Wessel Blom en Thom van den Heuvel verruilen Lycurgus uit Groningen voor Fusion, terwijl Martijn van Eerd overkomt van Tilburg STV. Volgens Groenhuijzen is hun komst vooral belangrijk omdat het trio eredivisie-ervaring meebrengt. Een andere aanwinst is Jente de Vries. Hij komt over van het Dordtse Next Volley, een eerstedivisionist.
De competitieopzet in de eredivisie is komend seizoen anders dan in andere jaren. De top zes speelt na de winter om het kampioenschap, terwijl de onderste vier dan gaan uitmaken wie er degradeert. Afgelopen seizoen werd Fusion achtste. Voor komend seizoen mikt Groenhuijzen op een plek bij de top zes. Volgens de coach is dat, gezien de komst van talentvolle spelers die al ervaring hebben op het hoogste niveau, een realistisch doel.
Fusion is nog in onderhandeling met een aantal andere spelers. Groenhuijzen hoopt hen in de komende weken te overtuigen om naar Rotterdam te komen.