nieuws

Van Gaal roept Miquel Nelom op

Miquel-Nelom
Miquel-Nelom
ROTTERDAM - Bondscoach Louis van Gaal heeft Feyenoorder Miquel Nelom opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal voor de oefenduels met Indonesië en China. De linksback van Feyenoord viel onlangs af voor Jong Oranje, dat in juni het EK in Israël speelt. Ook Rotterdammer Lerin Duarte is opgeroepen door Van Gaal.
In de 21-koppige selectie zitten de Feyenoorders Daryl Janmaat en Ruben Schaken en de oud-Feyenoorders Dirk Kuijt, Robin van Persie, Ron Vlaar, Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman. Die laatste twee spelen tegenwoordig bij Swansea City. Opvallend is dat Feyenoorder Joris Mathijsen ondanks de afwezigheid van Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij niet is opgeroepen. Normaal zit de verdediger wel bij de selectie van Van Gaal.
De selectie komt woensdag 29 mei bijeen in Hoenderloo en op maandag 3 juni reist Oranje af naar Indonesië. Dat land is op vrijdag 7 juni in Jakarta de eerste tegenstander van de ploeg van bondscoach Louis van Gaal.Vervolgens reist Oranje af naar Peking. De ontmoeting met China staat op dinsdag 11 juni op het programma.
Oud-Spartaan Lerin Duarte trainde de afgelopen dagen mee met Jong Oranje om mogelijk Tonny Vilhena te vervangen, maar aangezien de middenvelder van Feyenoord fit is bij Jong Oranje was Duarte overbodig. Omdat er bij Jong Oranje veel spelers zitten die normaal gesproken voor het 'grote' Oranje worden geselecteerd heeft Van Gaal enkele debutanten opgeroepen, waaronder dus Nelom, Tiendalli en Duarte.