nieuws

Edsilia Rombley in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Edsilia Rombley (35) timmert sinds 1996 aan de weg met haar geweldige soulvolle stem. In dat jaar won ze de Sounmixshow, voorloper van alle talentenjachten op tv, en een jaar later won ze ook de Europese variant. Daarna deed ze voor nederland tweemaal mee aan het Eurovisie Songfestival (1998 en 2007) en is haar 4e plaats in 1998 in Finland daarna niet meer overtroffen, ook niet door Anouk onlangs met Birds.
Edsilia, in blijde verwachting van heer tweede kindje met partner en producer Tjeerd Oosterhuis, heeft in 2013 een nieuwe plaat gemaakt vol soulklassiekers. Het is de muziek die vroeger thuis door het huis schalde als moeder aan de schoonmaak was. Sweet Soul Music bevat 13 soulhits, Edsilia zingt en wordt muzikaal bijgestaan door het Metropole Orkest onder leiding van John Clayton. Vocale gastrollen zijn er voor Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis en Ruben Hein. Eind 2013 zal ze ook weer de theaters ingaan om het album te vertolken, mét orkest.
In Live uit Lloyd speelt Edsilia vijf songs van het laatste album, met het Metropole Orkest op cd, maar volledig live gezongen. Een lekker uur soul met een veelzijdige en leuke zangeres die we mogen koesteren. She's got soul!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl