nieuws

Rotterdammers kunnen stemmen op Stadsinitiatief

ROTTERDAM - Ruim een half miljoen Rotterdammers ontvangen donderdag een oproep om te gaan stemmen op een van de zeven stadsinitiatieven. Elke Rotterdammer vanaf 12 jaar kan tot zaterdag 1 juni via internet of telefoon zijn of haar stem uitbrengen.
De finalisten zijn: Popkantoor, Schaatsbaan Rotterdam, Ravottuh, Rotterdam World Wide, Work at School, De Groene Marathon en Urban Hotspring.
Wethouder Korrie Louwes roept de Rotterdammers op vooral te gaan stemmen: “Nu komt het er op aan, de komende dagen barsten de campagnes los. Tijdens het Stadsfeest op zaterdagavond 1 juni in Corso Rotterdam weten we welk prachtige stadsinitiatief de stad gaat verrijken. Uniek aan deze stemming is dat ook jonge Rotterdammers vanaf twaalf jaar hun stem mogen uitbrengen. Rotterdam telt 38.027 jongeren tussen 12 en 18 jaar, ik hoop dat zij ook de stemsite weten te vinden om hun stem uit te brengen.’
Campagnes finalisten
De finalisten van het Stadsinitiatief hebben voeren ze op eigen wijze verkiezingscampagnes. Een greep uit de activiteiten:
Popkantoor houdt op woensdagavond 22 mei vanaf 20.30 uur een feestje in Blender aan de Schiedamsevest 91 om de verkiezingsperiode van het Stadsinitiatief in te luiden. DJ Okkie en Miss D (Analog, Shifting Gears) zorgen voor de muziek.
De Schaatsbaan Rotterdam voerde afgelopen weekend al fietsend en flyerend campagne in de stad. Zaterdag 25 mei deelt het team in schaatspak en al klunend flyers uit op de Grote Markt.
Ravottuh verstopt in de verkiezingsperiode elke dag twee schatten. Op hun website staan schatkaarten met aanwijzingen. Er zijn 10.000 flyers verspreid om kinderen aan te zetten tot zoeken.
Rotterdam World Wide heeft een filmpje gemaakt waarmee ze Rotterdammers overtuigen van hun plan. Dit filmpje is ook te zien in LantarenVenster.
De Groene Marathon loopt van 17 tot 23 mei de hele route van ruim 40 kilometer. Een tocht langs de mooiste stukjes stadsnatuur.
Urban Hotspring heeft een stemlokaal ingericht op de Oude Binnenweg.
Work at School heeft talloze bekende Nederlanders benaderd, waaronder Kees Jansma en Giovanni van Bronckhorst. Zij dragen dit initiatief een warm hart toe.
Toegangskaarten stadsfeest
Rotterdammers zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het stadsfeest waarbij de winnaar bekend wordt gemaakt. Dit stadsfeest organiseert Rotterdam Unlimited met het Stadsinitiatief op zaterdagavond 1 juni in Corso Rotterdam. De gratis toegangskaarten zijn te bestellen via http://www.rotterdam.nl/infostadsinitiatief.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl