nieuws

Wilde dierencolumn van Jelle Reumer

ROTTERDAM - De wilde dierencolumn van Jelle Reumer, Peter d'Hamecourt over Russen en Nederlanders, Dode Dierendag in het Natuurhistorisch en twee "groene" stadsinitiatieven in Chris Natuurlijk van 25 mei.afbeelding: Jeroen Helmer Ark Natuurontwikkeling
In de serie De Delta, wilder dan je denkt, dit keer een column van Jelle Reumer. Chris Natuurlijk maakt deze serie in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling. Het gaat over wilde dieren die soms dichterbij wonen dan je denkt of die op het punt staan de regio te betreden.
WIN EEN SAFARI DOOR JE EIGEN REGIO!
'De Delta, wilder dan je denkt', zit boordevol informatie over interessante diersoorten. Tijdens de serie kun je meedoen aan een prijsvraag, waarmee een safari door de regio is te winnen! Vul de volgende slagzin aan en stuur deze op naar info@ark.eu
DE DELTA IS WILDER DAN JE DENKT, OMDAT.............................
Op 25 mei viert het Natuurhistorisch in Rotterdam De Dag van het dode dier. Jelle Reumer, de museumdirecteur, vertelt in Chris Natuurlijk over de verzameling dode dieren met een verhaal, zoals de Domino-mus en de Tweede Kamermuis en andere dieren waaraan soms een droevig of dramatisch verhaal zit.
Rotterdammers mogen tot zaterdag 1 juni stemmen op het Stadsinitiatief. Chris Natuurlijk pikt de groene initiatieven eruit. In de uitzending van 18 mei was meer te horen over De Groene Marathon, vandaag gaat het over Ravottuh, groene natuurspeelplaatsen overal in Rotterdam en over The Urban Hotspring, een duurzaam, drijvend zwembad in de Rijnhaven. Het water wordt verwarmd door restwarmte en zo gezuiverd dat er geen chloor nodig is.
Russen. Daarover hebben Nederlanders allemaal wel een mening. Ze zijn romantisch, luidruchtig en drinken te veel. Peter d'Hamecourt, voormalig correspondent in Moskou, vertelt in Chris Natuurlijk over zijn boek In de spiegel. Een omkeerboek in het Nederlands en het Russisch waarin Nederlanders over Rusland vertellen en andersom.
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!

Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond