nieuws

RTV Rijnmond in finale sport filmfestival Qatar

gregorybauge
gregorybauge
ROTTERDAM - RTV Rijnmond dingt vrijdag in de finale van het Quatar Sports Film Festival mee naar een prijs. De regionale omroep doet in het oliestaatje mee met twee reportages.
Het Qatar Sports Film Festival wordt vrijdag en zaterdag in Doha gehouden. Op vrijdag worden tijdens de opening van het festival de vijf beste korte films van alle inzendingen getoond. Die inzendingen komen uit heel de wereld. RTV Rijnmond is vertegenwoordigd met een reportage over de Franse topsprinter Gregory Baugé tijdens de Zesdaagse in Rotterdam. Ook de reportage van Wilma die tijdens de Olympische tijdrit in Athene gepassioneerd meeleeft met haar zus Leontien Zijlaard-Van Moorsel zal worden vertoond.
'Het feit dat een van de films geselecteerd is voor de finale is al geweldig', zegt Conrad Alleblas vanuit Qatar. De oud-schaatser zorgde er met zijn bedrijf Qatar Holland Sports Exchange voor dat RTV Rijnmond twee films selecteerde voor het festival. 'Ik heb dagelijks contact met de organisatie en ze zijn razend enthousiast over de passie in beide reportages en het feit dat wij samen met een Nederlandse omroep de moeite hebben genomen om mee te doen.'