nieuws

Rechtbank wil vaart houden in moordzaak Spijkenisse

ROTTERDAM - De Rotterdamse rechtbank voelt er niets voor om te wachten op een aanvullend rapport in de moordzaak tegen twee mannen die terechtstaan voor de moord op Nanda Kerklaan uit Spijkenisse. Justitie vond extra onderzoek nodig naar de manier waarop de 43-jarige vrouw in haar woonplaats om het leven is gekomen.
Het rapport is echter nog niet klaar en de rechter wil voorkomen dat de rechtszaak vertraging oploopt. In de zaak staan twee mannen terecht: Patrick S. en Timothy S.

'Zaak niet in gevaar'

Justitie denkt overigens niet dat de zaak tegen hen in gevaar komt, nu het onderzoek nog niet klaar is. Volgens het OM zijn er genoeg andere bewijzen tegen de verdachten.
Patrick S. staat ook nog terecht voor een andere moord, eveneens in 2010. Slachtoffer was de toen 22-jarige Farida Zargar. Na zijn arrestatie wees Patrick S. de politie in het Mallebos in Spijkenisse de plaats aan waar haar lichaam lag begraven. In zijn schuur aan de Venusstraat bleek een voet van de jonge vrouw te liggen.

Straatroven

Patrick en Timothy worden naast de moord op Nanda Kerklaan ook verdacht van een reeks gewelddadige straatroven. Timothy heeft zijn betrokkenheid daarbij bekend, maar stelt niets te maken te hebben met de moord.