nieuws

'Spijkenisse is wél leuk'

ROTTERDAM - "Langs de Oude Maas kun je lekker fietsen", zegt de een. Een ander noemt de molen het mooiste stukje van de stad. Spijkenisse bungelt onderaan een lijst van prettige woongemeenten, maar veel inwoners halen daar hun schouders over op.
De Atlas voor Gemeenten plaatst Spijkenisse in de laatste editie opnieuw zeer laag op de ranglijst. Van de vijftig grootste steden scoorde alleen Emmen lager. De onderzoekers baseren zich op statistieken over het woningaanbod, cultuur, groen en de arbeidsmarkt.
"Het is altijd jammer om onderaan een lijst te staan, maar aan de andere kant weten we dat dingen die de makers van de atlas belangrijk vinden hier niet zijn en er ook niet zullen komen", zegt burgemeester Mirjam Salet.

'Je hoeft niet alles zelf te hebben'

"Dan gaat het om dingen als een centraal station, een universiteit, een museum." Al die zaken zijn echter wel dicht in de buurt te vinden, benadrukt Salet. "Je kunt heel fijn en gelukkig wonen in een stad die dat misschien niet zelf heeft, maar op korte afstand wel ter beschikking heeft."