nieuws

Vloet: 'Verwacht binnen acht dagen nieuwe trainer'

ROTTERDAM - Wiljan Vloet verwacht snel duidelijkheid over de trainerspositie bij Sparta. De algemeen en technisch directeur van de Rotterdamse club hoopt binnen acht dagen een nieuwe coach aan te stellen. 'Er zijn redelijk wat gesprekken, maar we zijn er absoluut nog niet uit,' zegt de beleidsbepaler van Sparta tegenover RTV Rijnmond.
'Dat heeft niet zozeer te maken met het niveau waarop we spelen. Ook met andere oorzaken,' vervolgt Vloet. 'Ik verwacht binnen een dag of acht eruit te komen. Voor mezelf heb ik een deadline gesteld om in de periode van 2 juni duidelijkheid te hebben over de trainerspositie. Dan heb ik nog drie weken om de selectie in orde te maken. Ik wil eerst een nieuwe trainer aanstellen en daarna pas kijken naar nieuwe spelers.'
Op de vraag of Roda JC-trainer Ruud Brood - tegenstander van Sparta in de play-offs in de strijd om promotie naar de eredivisie - een kandidaat is op Het Kasteel, kon Vloet nog niet veel kwijt. 'Die vraag is mij meer gesteld, want de profielschets die wij hebben gemaakt past wel in dat beeld. Maar ik ga nooit in op namen. Ik noem pas namen op het moment dat iets definitief is,' aldus Vloet.
Eerder dit seizoen werd trainer Michel Vonk door Sparta de laan uitgestuurd. Hij was bezig aan zijn tweede seizoen bij de Rotterdammers. Henk ten Cate werd vervolgens aangesteld als interim-trainer van de club.