nieuws

Pot: 'Leerdam heeft het voor mij waargemaakt'

ROTTERDAM - Cor Pot beschouwt Kelvin Leerdam als volwaardig selectielid van Jong Oranje. De bondscoach van het Nederlands elftal onder 21 jaar heeft de speler van Feyenoord opgeroepen als rechtsback. 'Daar hebben we er niet zo veel van in Nederland. Dan kom je bij hem terecht,' zegt Pot tegenover RTV Rijnmond.
Leerdam weigerde eerder dit seizoen zijn contract in De Kuip te verlengen. Na dat besluit kwam hij niet meer in aanmerking voor speelminuten bij Feyenoord-trainer Ronald Koeman. In de tweede seizoenshelft kreeg hij slechts één invalbeurt waardoor hij ritme mist op het hoogste niveau. 'Daar merk ik helemaal niets van. Hij heeft bij ons ook al wat wedstrijden meegedaan. Hij is gewoon een volwaardig lid van onze selectie, dat heeft hij ook laten zien.'
Pot had wel de afspraak met Koeman gemaakt dat Leerdam in het tweede elftal als rechtsback in actie mocht komen. 'Het is jammer dat Feyenoord hem niet in de A-selectie heeft laten spelen. Als rechtsback had hij het sowieso moeilijk gehad met Daryl Janmaat voor zich, maar Leerdam is ook een uitstekende back. Voor mij heeft hij het iedere keer waargemaakt. Het is ook een prettige jongen,' vervolgt de keuzeheer.
Onlangs verscheen in de media dat Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena met vermoeidheidsverschijnselen kampte. 'Dat was een misverstand. Hij was in zijn laatste wedstrijden niet helemaal in goede doen en dan krijg je gauw de koppeling dat hij vermoeid is, maar dat had er niets mee te maken. Ik zie hem op de training en hij is fantastisch. Dat heb ik hem ook gezegd. Hij ziet er topfit en fris uit. Ik zal geen moeite hebben om hem erin te brengen.'
Jong Oranje bereidt zich momenteel voor op het EK van komende zomer in Israël. 'Het kriebelt behoorlijk. Als je begint met de voorbereiding dan komt de spanning langzamerhand bij je terecht. Ook bij de spelers. We zijn nog niet zo lang bezig, maar het ziet er positief uit. Nog niet iedereen is aan boord, al hebben we een goede groep,' aldus Pot.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl