nieuws

'Schoolbestuurder had gebrekkig moreel kompas'

justitie_recht
justitie_recht
ROTTERDAM - De fraudezaak bij de Rotterdamse onderwijskoepel LMC komt voort uit een "gebrekkig moreel kompas" bij de verdachte oud-topman, maar ook de interne controle bij LMC was "niet optimaal". Dat stelt staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) in een brief aan de Tweede Kamer.
Vorige maand kwam naar buiten dat de oud-topman wordt verdacht van fraude en belangenverstrengeling. Hij zou eigen bedrijven hebben ingehuurd voor de aangesloten middelbare scholen en daar rijker van zijn geworden.
Bovendien zou de voormalige bestuurder een adviseur hebben ingehuurd tegen een te hoog bedrag, dat hij vervolgens grotendeels in eigen zak stak.

Aangifte

Het nieuw aangetreden schoolbestuur ontdekte tussen november 2012 en maart 2013 allerlei onrechtmatigheden. Daarop werd aangifte gedaan tegen de oud-bestuurder. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de fraudezaak.
Volgens staatssecretaris Dekker pakt het huidige bestuur de zaak voortvarend aan. Zo begint de school ook nog een civiele rechtszaak om geld terug te eisen van de voormalige topman.