nieuws

Koen (14) uit Barendrecht wint prijs met eerste gedicht

ROTTERDAM - Tot zijn grote verbazing heeft Koen Leeuwenburgh uit Barendrecht de VERS Poëzieprijs gewonnen. Van de 36 finalisten vond de jury zijn gedicht 'De lamp' het mooiste. Het is het eerste gedicht dat de 14-jarige ooit schreef.
"Ik begrijp echt niet waarom ze mijn gedicht hebben uitgekozen," zegt Koen, nog altijd verbaasd dat hij heeft gewonnen. "Ik heb echt veel mooiere gedichten gehoord die tijdens de finale zijn voorgedragen."

Licht en donker

Het winnen van de VERS Poëziewedstrijd, de jongerenversie van de prestigieuze VSB Poëzieprijs, is voor hem een extraatje. "Ik heb er een halve les Nederlands aan gewerkt en dacht dat ik met geluk door de voorrondes zou komen. Naast Sinterklaasgedichten heb ik nog nooit iets geschreven."
De leerling van het Rotterdamse Marnix Gymnasium ontving de prijs uit handen van VSB Poëzieprijswinnaar Ester Naomi Perquin. "Het is een gedicht over licht en donker, dat mooi inzoomt op een klein tafereel en ons toont wat daar allemaal inschuilt", aldus Perquin.

Duizenden gedichten
De jonge dichters schreven hun gedicht geïnspireerd door het werk van de genomineerde dichters voor de VSB Poëzieprijs, de belangrijkste dichtprijs in Nederland en Vlaanderen.
De gedichten van de finalisten waren geselecteerd uit een paar duizend inzendingen. De prijs is uitgereikt in het MC Theater in Amsterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl