nieuws

Ten Cate: 'Ga met vertrouwen naar Kerkrade'

ROTTERDAM - Henk ten Cate was na afloop van Sparta - Roda JC een tevreden man. De trainer van de Rotterdammers zag zijn ploeg in de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs om promotie/degradatie met 0-0 gelijkspelen tegen de eredivisionist uit Limburg. 'Vooraf had ik hier voor getekend,' zei Ten Cate tegenover RTV Rijnmond.
'Met veel geluk halen we de rust met 0-0. Het kwaliteitsverschil in de eerste helft was heel groot, maar in tweede helft werd het min of meer een gelijkwaardige partij met een paar kansen over en weer. Roda heeft wel een beter elftal, daar moet je realistisch in zijn. Dat moet je compenseren door als team te spelen met heel veel strijd en keihard werken. Ik denk dat we dat vandaag gedaan hebben. De opofferingsgezindheid was heel erg groot.'
'Ik vind dat met name de flair die Mimoun (Mahi, red.) tentoonspreidde een voorbeeld zou moeten zijn voor hoe we zondag moeten spelen. Met lef en durf, want als je durft krijg je kansen. Ik denk dat we zondag zelfs nog meer ruimte gaan krijgen. Als wij scoren in Kerkrade, moeten zij er minimaal twee maken. Ik ga daar met veel vertrouwen naartoe,' aldus Ten Cate.
Sparta strijdt zondag in het Parkstad Limburg Stadion met Roda JC om een plaats in de eredivisie. De Kasteelclub krijgt in Kerkrade de steun van een grote supportersschare. Alle duizend beschikbare kaarten voor het beslissingsduel waren binnen één dag uitverkocht.