nieuws

Zorgen over shishalounges in Rotterdam

ROTTERDAM - CDA-Tweede Kamerlid Peter Oskam en fractievoorzitter van CDA Rotterdam Wubbo Tempel maken zich zorgen over de toename van zogenoemde shishalounges in Rotterdam.

In korte tijd zijn er tien zaken in Rotterdam bijgekomen. De lounges veroorzaken overlast in de buurt, zoals agressiviteit, vervuiling en parkeerproblemen. Met namen in de wijk Middelland in de deelgemeente Delfshaven komen de waterpijpzaken snel opzetten.
Wandeltocht
Om in kaart te brengen hoe de overlast precies zit, heeft een afvaardiging van het CDA een wandeltour gemaakt langs enkele shishalounges in de wijk Middelland. "Bewoners praten over overlast die vergelijkbaar is met coffeeshops," zegt de Rotterdamse fractievoorzitter Tempel. "Dan moet je denken aan gehang op straat en parkeeroverlast. Het ziet er allemaal niet zo fraai uit."
Carlos Gonsalves, deelgemeentevoorzitter van Delfshaven, kent het probleem van de shishalounges en heeft burgemeester Aboutaleb gevraagd uit te zoeken welke regels gelden voor waterpijpzaken.
In een Shishalounge kunnen bezoekers waterpijp roken. Dit gebeurt door een stukje gloeiend houtskool dat het fruittabak in de pijp verbrandt.