nieuws

Claw Boys Claw in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Claw Boys Claw is een Nederlandse, swampy, rauwe rockband die in 1983 werd opgericht. Zanger Peter te Bos en gitarist John Cameron vormen sinds die tijd de harde kern van de band die van 1997 tot 2008 rust hield. Na Pajama Day (2008) verscheen onlangs een geweldig fris nieuw album Hammer. Daarvan speelt het kwartet in Live uit Lloyd vijf songs.

Het debuutalbum Shocking Shades Of Claw Boys Claw in 1983 zorgde voor nieuw elan in de Nederlandse rockscene. Het prettig rammelende geluid zette veel jonge muzikanten aan om ook een band te beginnen. Het was de tijd van new wave, postpunk en festivals als Pandora's Music Box en Ein Abend in Wien. Begin jaren 90 scoorde Claw Boys Claw met Rosie een grote hit. De band speelde ook tweemaal op Pinkpop (1986 en 1993) en vergaarde een vaste schare fans. Goed nieuws voor hen: ze zijn terug, en hóe!
Peter te Bos op zang, John Cameron op gitaar, Jeroen Kleijn (Tim Knol, Happy Camper, Johan, Spinvis, El Pino) op drums en Marcus Bruystens op bas: Claw Boys Claw deed Live uit Lloyd!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl