nieuws

Breifestival publiekstrekker voor Nieuwpoort

ROTTERDAM - Ondanks de matige weersomstandigheden wisten vrijdag meer dan duizend mensen de weg te vinden naar het eerste Breifestival in Nieuwpoort.
Het doorgaans zo rustige plaatsje aan de Lek kreeg een invasie van vooral vrouwelijke bezoekers te verwerken. Zaterdag worden er in de Alblasserwaard zelfs nog meer mensen verwacht. Verantwoordelijk voor die toeloop is Carina van der Ham, eigenaresse van een lokale breiwinkel en organisatrice van het festival.
"Tsja, ik dacht, laten we eens wat leuks doen en de hele stad doet mee". Het woord dorp neemt niemand in het pittoreske plaatsje in de mond, want Nieuwpoort kreeg in de Middeleeuwen stadsrechten en is daarmee de kleinste stad van ons land. Speciaal voor het breifestival hangen overal brei- en haakwerken uit.

Bezemsteel

Het festival concentreert zich in en rond vier locaties: het monumentale stadhuisje (uit 1697), het Arsenaal, de Nederlands Hervormde Kerk en breiwinkel De Schapekop. Er is van alles te zien en te koop, maar ook te doen. Zo zijn er acht soorten workshops, van 'breien voor beginners' tot 'I-phone hoesjes haken' en 'bezemsteel breien'.
Zaterdag wordt het breifestival voortgezet van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. En halverwege het evenement weet de organisatrice al dat er volgend jaar een vervolg komt: "Dit is zo leuk. Ik denk dat we er volgend jaar een quiltfestival van maken. En dan om en om, het ene jaar breien en het andere jaar quilt".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl