nieuws

Hans de Koning: 'Er hebben zich clubs gemeld'

ROTTERDAM - Hans de Koning wil pas na de play-offs praten over zijn toekomst. De trainer van FC Volendam speelt zondag de return in de finale van de nacompetitie tegen Go Ahead Eagles. 'Volgens mijn zaakwaarnemer Martin Houwen is er wel interesse, van Nederlandse en buitenlandse clubs,' aldus de Rotterdammer, die kandidaat lijkt te zijn bij Sparta.
'Vooralsnog wil ik niet weten welke clubs dat zijn omdat wij met FC Volendam zondag nog een wedstrijd spelen. Pas zondagavond wil ik van mijn zaakwaarnemer horen om welke clubs het gaat. Ik heb natuurlijk ook gewoon nog een jaar contract bij FC Volendam en heb het ontiegelijk naar mijn zin. En over Sparta, tja, dat zou mij wel strelen. Het is een mooie club,' zegt De Koning in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.
FC Volendam, dat de titel op de slotdag van de reguliere competitie verspeelde, lijkt uitgeschakeld in de strijd om promotie naar de eredivisie na een 3-0 nederlaag tegen Go Ahead Eagles. Sparta is na een 0-0 gelijkspel tegen Roda JC op het Kasteel nog wel volop in de race. 'Ik denk dat een goede uitslag is voor Sparta. Roda JC scoort, op die wedstrijd tegen De Graafschap in de nacompetitie na (6-1), niet makkelijk. En Henk ten Cate heeft nog niet verloren met Sparta. Ik geef ze een kans met de snelheid voorin.'