nieuws

Jong Oranje met overwinning richting EK

Martins-Indi-Oranje
Martins-Indi-Oranje
ROTTERDAM - Jong Oranje heeft vrijdag de eerste en enige oefeninterland in de voorbereiding op het EK eenvoudig gewonnen. In Emmen was het team met 3-1 te sterk voor het beloftenteam van Australië. Feyenoorders Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij begonnen in de basis bij Jong Oranje.
Alle doelpunten van het jeugdige Nederlands elftal vielen in de eerste 45 minuten, toen bondscoach Cor Pot met zijn potentiële basisteam voor het EK speelde.
Adam Maher opende na vijf minuten met een fraaie vrije trap de score, voormalig Feyenoorder Georginio Wijnaldum maakte er na een half uur 2-0 van. Vlak voor rust tekende aanvoerder en oud-Spartaan Kevin Strootman voor het derde doelpunt.

Australië na rust sterker
Na rust verschenen liefst acht andere spelers op het veld bij Jong Oranje. De beste kansen waren in het tweede bedrijf voor Australië, maar doelman Marco Bizot onderscheidde zich met enkele knappe reddingen. Vlak voor tijd werd Bizot toch nog gepasseerd.
Jong Oranje reist dinsdag naar Israël, waar het zich verder gaat voorbereiden op de eerste EK-wedstrijd tegen Duitsland op 6 juni.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl