nieuws

Rotterdam zet eerste stap richting landskampioenschap

ROTTERDAM - De hockeyers van Rotterdam hebben het eerste play-off duel in de strijd om het landskampioenschap met 2-0 gewonnen van Oranje Zwart. Daardoor kunnen de Rotterdammers zich zondag al kronen tot kampioen van Nederland. Dan moet er wel gewonnen worden in Eindhoven.
Rotterdam begon uitstekend aan het duel in het afgeladen eigen stadion. Geheel terecht kwam de thuisploeg op voorsprong via Steve Edwards, die met zijn treffer ook meteen de ruststand bepaalde: 1-0. Na de pauze zette Oranje Zwart meer druk naar voren, waardoor de Rotterdamse doelman Pirmin Blaak eindelijk in actie moest komen. Zijn succesvolle redding bleek niet het einde van een op en neer golvende wedstrijd. Zowel Rotterdam als Oranje Zwart maakten kans op een treffer.
Onder leiding van de ijzersterk verdedigende Polkamp kreeg Rotterdam uiteindelijk geen tegentreffer om de oren, zelfs niet toen Mark Knowles met een gele kaart even van het veld af moest. De controlerende thuisploeg was het laatste kwartier naarstig op zoek naar een tweede treffer en tot grote vreugde van het publiek op de tribunes kwam die er ook. De jarige Björn Kellerman passeerde in één van de allerlaatste seconden van het duel de Eindhovense doelman.
Zondag staat de return in Eindhoven op het programma. Het eerste fluitsignaal klinkt om 15.30 uur.