nieuws

Pellatz 'optimistisch' over promotie Sparta

ROTTERDAM - Nico Pellatz reist zondag met een goed gevoel af naar Kerkrade. De doelman van Sparta strijdt dan met zijn ploeg tegen Roda JC om een plaats in de eredivisie. 'We hebben niets te verliezen. De druk ligt volledig bij de tegenstander. Niemand verwacht dat we morgen met 6-0 winnen,' zegt de sluitpost tegenover RTV Rijnmond.
'Van afgelopen donderdag hebben we geleerd dat ze achterin kwetsbaar zijn,' concludeert Pellatz over Roda JC. 'Elke ploeg heeft sterke en zwakke punten. Natuurlijk is het een goed team. Ze hebben veel kwaliteiten, maar als wij een goede dag hebben kunnen we promoveren. Elke wedstrijd krijgen we kansen, als we die benutten gaan we de eredivisie in.'
Sparta had liever rechtstreekse promotie naar de eredivisie afgedwongen. 'We moesten kampioen worden. Dat is niet gelukt, maar we pikken graag deze bonuswedstrijd mee. In uitwedstrijden spelen wij veel beter dan thuis en we pikken altijd wel een goal mee. We zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik ben in ieder geval optimistisch dat het gaat lukken,' aldus Pellatz.
Roda JC - Sparta begint zondag om 14:30 uur en is uiteraard live te volgen via Radio Rijnmond Sport. Sinclair Bischop doet verslag van de wedstrijd en wordt bijgestaan door Nathan Rutjes. De voormalig Spartaan, die tegenwoordig onder contract staat bij de Limburgse eerstedivisionist MVV Maastricht, zal in het Parkstad Limburg Stadion fungeren als analist.