nieuws

Fans ontmoeten detectives in Rotterdam

ROTTERDAM - Ruim vierhonderd fans van detective-televisieseries kwamen zondagochtend naar bioscoop Pathé op het Schouwburgplein voor de aftrap van de KRO-detectivemaand. De liefhebbers kregen niet alleen een voorproefje te zien van drie series, ze ontmoetten ook twee hoofdrolspelers uit de serie ‘A touch of Frost’.
In Rotterdam namen de twee acteurs alle tijd voor hun fans. Veel gingen met hen op de foto. ‘’Wat zijn die acteurs toch gewone, aardige mensen’’, zei een fan. John Lyons (die in de serie George Toolan, de assistent van Frost, speelt) en Bruce Alexander (commissaris Mullett) waren verbaasd over het grote enthousiasme onder de Nederlandse fans. ‘’Zoals hier leeft het niet in Engeland.’’
De reeks, die in 1992 begon, is in 2010 voor het laatst opgenomen. Toch trekken de herhalingen bij de KRO nog 1,5 miljoen kijkers.
In de veertigste en laatste aflevering overlijdt George Toolan. ‘’We hadden drie verschillende eindscenes opgenomen. Frost gaat dood, Mullett gaat dood of ik kom te overlijden. Pas kort voor de uitzending is besloten dat ik dood ging,’’ vertelde John Lyons.
Het bijzondere aan ‘A touch of Frost’ is volgens Bruce Alexander dat de karakters goed bij elkaar passen. ‘’En het is allemaal realistisch. In Midsomer Murders, een andere serie, gaan elke aflevering heel veel mensen dood. Dat kan toch niet? Ik woon zelf in de streek waar de serie zich afspeelt. Ik ben elke dag weer blij als ik levend thuiskom,’’ besluit hij quasi serieus.
Na achttien jaar samen te hebben gespeeld is er voor de acteurs ook een leven na Frost. Lyons en Alexander spelen in toneelstukken. De acteurs zien elkaar ook nog geregeld. Lyons: ‘’We ontmoeten elkaar vier keer per jaar. Laatst had ik het met David (Jason, hoofdrolspeler Frost – red.) nog over onze serie. Ik zei dat ik Frost erg miste. Hij ook. Toen ik hem vroeg of we toch niet nog een keer een serie konden opnemen, zei hij: ‘'Nee. Ik ben te oud en jij bent al dood in de serie.’’

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl