nieuws

De Wolf: 'Sparta had het slimmer moeten uitspelen'

ROTTERDAM - Het mislopen van promotie naar de eredivisie voor Sparta is onnodig geweest, zo vindt John de Wolf. Volgens de voormalig verdediger van de Kasteelclub hadden de Rotterdammers het in de uitwedstrijd bij Roda JC (2-1 verlies) niet weg mogen geven. Door het verlies is Sparta veroordeeld tot nog een seizoen in de Jupiler League.
'De verdedigers maakten op cruciale momenten domme en kleine foutjes, die je ook anders had kunnen oplossen. Juist in die fase weet je dat Roda JC gaat pompen,' concludeert De Wolf. 'Als je gaat inzakken uit de angst om een goal tegen te krijgen, dan komen die lange ballen. Je had zo ver mogelijk naar voren moeten schuiven en niet met de kont in de zestien moeten hangen. Als centrale verdediger ben je de baas en moet je lef tonen en initiatief nemen.'
Dat het uiteindelijk mis ging voor Sparta, laat de oud-international niet koud. 'Ik heb zelf elf jaar bij Sparta gezeten. Mensen denken dat ik alleen Feyenoorder ben, maar op de achtergrond leef ik ook mee met Sparta. Op het moment dat die goal valt, dan baal je gewoon. Je voelde het al aankomen. Misschien had je dat wat slimmer uit moeten spelen. Dat gaf Ten Cate ook constant aan: zo ver mogelijk van je goal verdedigen,' aldus De Wolf in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.