nieuws

NS schiet bellende reiziger te hulp met oplaadpaal

ROTTERDAM - Treinreizigers kunnen met lege mobiele telefoons sinds kort terecht op Rotterdam Centraal. Daar staat een speciaal oplaadpunt. De NS is nu al tevreden over het apparaat, maar niet alle reizigers delen dat enthousiasme.
''Dit is een gratis service aan reizigers die een even snel een belletje moeten plegen, maar met een lege batterij zitten'', vertelt een NS-woordvoerder. Zij kunnen hun telefoon achterlaten in een beveiligd laadje, waar het wordt opgeladen.
Op het station reageren reizigers aanvankelijk enthousiast. ''Ik vind het wel heel slim'', vertelt een passante. Het positivisme slaat al snel om in achterdocht, bij het zien van de intimiderende hoeveelheid opties. ''Weet ik zeker dat het ding niet gaat exploderen?''
Handleiding
Personeel van winkels naast de automaat zou in elk geval niet blij zijn met de nieuwe uitvinding. Reizigers die de dikke handleiding bij het apparaat niet begrijpen, kloppen bij de winkel aan voor hulp.
Storm lijkt het vooralsnog niet te lopen. Volgens de NS maakten in de eerste week ongeveer 40 mensen gebruik van de automaat. De proef met de oplaadpaal loopt drie maanden. Daarna wordt besloten of de NS verder wil met het apparaat.