nieuws

Oppositie Schiedam ontevreden over onderzoek BGS

ROTTERDAM - Bij de kleine oppositiepartijen in de Schiedamse gemeenteraad bestaan nog veel twijfels over het rapport over mogelijke misstanden bij de sociale werkplaats BGS.
Het rapport haalt fors uit naar de voormalige top van het bedrijf, maar, volgens de Fractie Schoenmakers en Gemeente Belangen Schiedam wordt ontlastende informatie verzwegen. Net als info dat de gemeente van sommige zaken goed op de hoogte was.

Veel mis

De commissie die onderzoek gedaan heeft naar de mogelijke misstanden bij de sociale werkplaats concludeerde dat er veel mis was met de bedrijfsvoering en de werkcultuur. Het onderzoek werd ingesteld na klachten van werknemers over intimidaties door de top van het bedrijf. 5 leidinggevenden zijn geschorst.
Ziekteverzuim
De gemeenteraadsleden van Schiedam mochten onder strikte geheimhouding een aantal uitgebreide verslagen van het onderzoek inzien. Theo Schoenmakers van de fractie Schoenmakers zegt dat hij in het uiteindelijke rapport zaken mist. Bijvoorbeeld als gaat over de aanpak van het ziekteverzuim.
Schoenmakers stelt dat in de verslagen duidelijk zou staan dat de gemeente heel goed op de hoogte was van het strenge beleid om ziekteverzuim laag te houden, maar dat dat niet zo in het definitieve rapport staat.
Andreas Rose van Gemeentebelangen vindt het weerwoord van de geschorste medewerkers in het definitieve onderzoeksrapport erg marginaal.
Niets negatiefs
De Schiedamse oud-centrummanager Chris Coppens heeft het opgenomen voor de geschorste top van de sociale werkvoorziening, Hij heeft een brief naar alle fracties in de Schiedamse gemeenteraad gestuurd. In de brief schets hij het beeld dat van een betrokken directeur eerder niets negatiefs te melden viel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl