nieuws

Nieuwe burgemeester van Zwijndrecht geïnstalleerd

ROTTERDAM - De nieuwe burgemeester van Zwijndrecht Dominic Schrijer zal zich de komende tijd "flink verdiepen" in de veiligheid op rangeerterrein Kijfhoek en de woningproductie in nieuwbouwwijk De Volgerlanden. Maandagavond werd Schrijer geïnstalleerd in het gemeentehuis.
"Het was een mooie avond. Er waren veel mensen uit Drechtsteden, Zwijndrecht en Rotterdam. Ik ging pas om elf uur weg," aldus Schrijer.
De kersverse burgemeester voelt zich al goed thuis in zijn nieuwe gemeente. Hij woont er nog niet, maar dat zal niet lang duren: "We hebben wel wat moois gezien, maar willen eerste ons huis verkopen."
De komende tijd zal Schrijer zich snel een aantal dossiers snel eigen moeten maken. Rangeerterrein Kijfhoek is er daar volgens Schrijer één van: "dat is een dossier waar je je als burgemeester flink in moet verdiepen."
Ook nieuwbouwwijk De Volgerlande en de woningbouwproductie zullen ook zijn aandacht vragen: "Op de Vinexlocatie worden minder woningen gebouwd dan verwacht. Dat moet niet te lang duren, daar kunnen beide gemeenten (Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijdrecht - red.) wel last van krijgen."
Schrijer werkte eerder als deelraadsbestuurder in Rotterdam-Zuid en als wethouder in Rotterdam, maar stapte daar op, omdat hij zich niet kon vinden in de bezuinigingen op de bijstand in Rotterdam. Hij is de eerste burgemeester van Nederland die door koning Willem-Alexander is benoemd.