nieuws

Zes aanhoudingen in groot drugsonderzoek Rotterdam

ROTTERDAM - In Rotterdam en in het Gelderse Eerbeek heeft de politie dinsdagochtend zes mensen opgepakt voor drugshandel. De politie kreeg al een half jaar geleden tips over de handel.
De aangehouden personen zijn één Rotterdamse van 30 jaar en vijf Rotterdammers tussen de 20 en 44 jaar. Het onderzoek werd al zes maanden geleden opgestart, nadat er informatie bij de politie was binnengekomen.
Tientallen kilo's wiet
Er waren meerdere zoekacties in loodsen en woonhuizen op verschillende plekken in en buiten Rotterdam, waaronder een woonwagenkamp op het Terbregsehof. Bij de doorzoekingen werden een gestolen motorfiets, een stroomstootwapen en enkele tientallen kilogrammen aan wiet aangetroffen en in beslaggenomen.
Assistentie van militairen
De politie kreeg assistentie van militairen van AST (Advanced Search Teams)-teams van de Koninklijke Landmacht, die over geavanceerd gereedschap beschikken. Materieel als een grondradar maakt het mogelijk tot enkele meters in de bodem te kijken of 'door' muren en objecten om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken. Er werden tijdens het zoeken overigens geen verborgen ruimten aangetroffen.
Honderd politiemensen
In totaal werkten aan de doorzoekingen en aanhoudingen ruim honderd politiemensen mee, onder wie enkele tientallen agenten van de Mobiele Eenheid en de Regionale Interventie Eenheid. De Rotterdamse brandweer leverde een commando-verbindingswagen van waaruit de actiedag werd gecoördineerd.
De politie stelt dat met de aanhoudingen en de doorzoekingen dinsdag het onderzoek nog niet is afgerond. Meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.