nieuws

15 jaar cel voor steekpartij op Augustinusschool

ROTTERDAM - Jeffrey K. moet 15 jaar de cel in voor de dodelijke steekpartij op de Rotterdamse Augustinusschool in juni van het vorig jaar. Volgens de rechter is hij schuldig aan doodslag.

Justitie was uitgegaan van moord en had 20 jaar cel geëist. Volgens de rechter had de man van tevoren geen plannen gehad om zijn ex of haar vriendin te doden. De rechter ziet het niet als moord maar als een plotselinge escalatie van geweld.
Jeffrey K. had beweerd dat het slachtoffer naar voren was gestapt en in zijn mes was gelopen. De rechter vond dat niet geloofwaardig.

Ruzie op schoolplein

De verdachte maakte bij de school in Rotterdam-West ruzie met zijn ex. De vriendin was daarbij aanwezig en werd ook gestoken, met fatale gevolgen. Zij was de moeder van een 10-jarige leerling van de school.
De 43-jarige Jeffrey K. sloeg na de steekpartij op de vlucht. Hij werd later opgepakt in Antwerpen, waar hij tegen de lamp was gelopen als verdachte van diefstal.
De rechter nam het de verdachte extra kwalijk dat hij geen enkele spijt had betuigd. Verder telde in zijn nadeel mee dat de steekpartij had plaatsgehad op een schoolplein. De Rotterdammer was dinsdag niet aanwezig bij de uitspraak.