nieuws

De Jong Tours Ridderkerk failliet

De_Jong_Tours
De_Jong_Tours
ROTTERDAM - Het busbedrijf De Jong Tours en Toerkoop reisbureau De Jong uit Ridderkerk hebben faillissement aangevraagd. Daarmee komen 120 werknemers op straat te staan.
Het reisbureau benadrukt dat vakanties die al geboekt en betaald zijn gewoon doorgaan. Mensen die een aanbetaling hebben gedaan, kunnen de rest van het bedrag rechtstreeks betalen aan de betreffende reisorganisator.
Volgens de directie van het bedrijf zijn de problemen ontstaan doordat de verkoop van grond niet doorging. Het bedrijf wilde verhuizen en was in onderhandeling met een projectontwikkelaar die huizen wilde bouwen op de locatie.
Willemien de Jong van De Jong Tours, zegt dat de gemeente Ridderkerk de verkoop heeft tegen gehouden: "Daarmee kwamen we in de problemen. Maar de crisis heeft ook niet mee gewerkt. Mensen gaan minder op vakantie of boeken zelf via internet. Ook worden er minder bedrijfsuitjes gehouden en gaan scholen minder vaak op schoolreis."
De problemen bij het busbedrijf en het reisbureau De Jong hebben overigens niets te maken met touroperator De Jong Intra Vakanties. Dat is een ander bedrijf, maar is ook gevestigd in Ridderkerk.
De Jong Reisbureau heeft 12 vestigingen en De Jong Tours 25 touringcars.
Foto: website De Jong Tours