nieuws

Wapens gevonden en boetes geïnd bij fouilleeractie

ROTTERDAM - Een preventieve fouilleeractie bij Rotterdam The Hague Airport heeft verschillende wapens en veel geld aan nog niet betaalde boetes en belasting opgeleverd.
De fouilleeractie duurde van dinsdagmiddag tot tien uur 's avonds en was een initiatief van de Koninklijke Marechaussee in samenwerking met de politie en de Belastingdienst.
In totaal werden er 3300 voertuigen gescand, 102 voertuigen fysiek gecontroleerd en 170 personen werden preventief gefouilleerd. Bij de controles werden 2 mannen aangehouden, voor respectievelijk nog uitzitten van 34 dagen gevangenisstraf, afname van DNA en het opgeven van een valse naam. De man die een valse naam opgaf bleek illegaal in Nederland te verblijven.
Daarnaast werden 3 messen, stalen staaf en een houten knuppel aangetroffen, die in beslag zijn genomen. Hiervoor werden schikkingen tot 200 euro aangeboden en een proces-verbaal aangezegd. Verder werd 2 keer een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen, hetgeen in beslaggenomen is.
Er werd beslag gelegd op 10 voertuigen, vanwege schulden aan de Belastingdienst. Daarnaast werd door de Belastingdienst in totaal ruim 54.000 euro aan belastingsschulden geïnd, waarvan één belastingplichtige ter plekke 22.000 euro betaalde.
De Koninklijke Marechaussee, politie en OM inden eerder opgelegde geldboetes en betekenden een vonnis aan iemand die daarvoor gesignaleerd stond. Daarnaast werd een rijbewijs ingenomen, een voertuig in beslaggenomen omdat geldboetes van in totaal 1900 euro niet betaald konden worden en kregen 2 personen een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.
Volgens de Koninklijke Marechaussee zijn deze preventieve zoekacties van belang om de openbare orde en veiligheid op en nabij vliegvelden te bewaren.