nieuws

Bewoners spelen hoofdrol in Charlois aan het Water

ROTTERDAM - De haven is weg uit Charlois en er komen nieuwe initiatieven zoals het pretpark van Hennie van der Most. Het Rotterdams Wijktheater maakt over deze grote veranderingen het locatietheater Charlois Aan Het Water. Met de verhalen en gevoelens van de bewoners in de hoofdrol .
Welke toekomst ligt er in het vizier? Wat zijn de dromen van de bewoners over het verleden en voor de toekomst? Wat bepaalt de identiteit van Rotterdam als de havens uit het centrum plaats gaan maken voor recreatie? Ondernemer Hennie van der Most wil van het AVR gebouw aan de Brielselaan het pretpark Speelstad maken en daar reageert de buurt verschillend op.
Charlois Aan Het Water is een voorstelling over verandering van plek, van identiteit, van een persoon en een kade, op een historische plek aan de Maashavenkade. Het publiek wordt geleidt door ervaren gidsen langs een historische route, en horen en zien persoonlijke verhalen van buurtbewoners, en kunnen genieten van een spectaculaire dans met Roteb-wagens en Codarts studenten!