nieuws

Strengere regels voor Nedstaal

Nedstaal
Nedstaal
ROTTERDAM - Staalbedrijf Nedstaal in Alblasserdam zal zich aan strengere regels moeten gaan houden. De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) heeft laten weten dat de omgevingsvergunning van Ruigenhil Vastgoed BV, de inrichting waar Nedstaal deel van uitmaakt, zal worden aangepast.
De omgevingsdienst stelt vast dat er op dit moment wel duidelijke regels zijn voor de uitstoot van stoffen, die via filterinstallaties uit de schoorsteen komt, maar niet voor zogeheten diffuse uitstoot. Dat is alles wat niet via de schoorsteen naar buiten komt. De dienst wil graag dat er in de nieuwe vergunning handhaafbare voorschriften worden opgenomen ter beperking van deze diffuse uitstoot.
Onderzoek
Nedstaal zelf stelt dat 98% van wat er wordt uitgestoten via de schoorsteen gaat, maar actievoerders van het bewonerscomité Asbest Nedstaal Nee denken dat het rond de 90% ligt. De omgevingsdienst ZHZ vraagt Ruigenhil Vastgoed BV daarom onderzoek te doen naar de diffuse uitstoot van het bedrijf. Ook moet het bedrijf onderzoek doen naar de geuruitstoot van Nedstaal. Op die manier kan er een niveau voor geurhinder vastgesteld worden.
Gemeente Alblasserdam
De gemeente Alblasserdam is positief over het plan van de OZHZ. De gemeente vraagt al langer om duidelijke en handhaafbare regels. Nedstaal ligt flink onder vuur sinds het bekend maakte een proef te willen doen met het verwerken van asbesthoudend schroot. Ook daarover moet de Provincie beslissen. De verwachting is dat dat komende maand gebeurt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl