nieuws

Schoolkinderen de dupe van faillissement busbedrijf

De_Jong_Tours
De_Jong_Tours
ROTTERDAM - De faillissementsaanvraag van busbedrijf De Jong Tours uit Ridderkerk had vervelende gevolgen voor openbare basisschool De Botter uit dezelfde gemeente. Er bleken ineens geen bussen meer te zijn voor de terugreis.
De leerlingen van de groepen drie tot en met zes hadden vandaag hun jaarlijkse schoolreisje en werden 's ochtends door De Jong Tours vervoerd naar De Efteling. Het busbedrijf vroeg enkele uren later het faillissement aan. Het gevolg was, dat toen de 160 leerlingen en hun begeleiders aan het eind van de dag weer naar huis wilden, er geen bussen op hen stonden te wachten.
De verbazing bij de begeleiders van De Botter was dan ook groot. Gelukkig verscheen er na enige tijd toch vervangend vervoer. Bussen van Milot Reizen, die geregeld bleken te zijn door De Jong Tours. Alleen was de school daar niet over ingelicht. De vertraging bleef uiteindelijk beperkt tot drie kwartier.
Volgens één van de begeleiders hebben de kinderen niets gemerkt van de problemen met de bussen. Ze zijn beziggehouden met spelletjes.