nieuws

Adrie Bogers wordt nieuwe trainer Sparta

Adrie Bogers
Adrie Bogers
ROTTERDAM - Adrie Bogers wordt de nieuwe hoofdtrainer van Sparta. De 48-jarige Bredanaar is woensdag tijdens een persconferentie gepresenteerd op Het Kasteel. Bogers tekent een contract voor één seizoen.
De keuze voor Bogers is enigszins verrassend te noemen. De voormalig profvoetballer van NAC Breda, RKC Waalwijk, KV Mechelen en Willem II heeft weinig ervaring als hoofdtrainer. Na zijn carrière als speler begon hij zijn trainersloopbaan als eindverantwoordelijke van Jong RKC Waalwijk, maar daarna was hij voornamelijk actief als assistent-trainer. In het afgelopen seizoen werd Bogers voor een korte periode aangesteld als interim-coach van NAC.
Wiljan Vloet, algemeen en technisch directeur van Sparta, liet vorige week donderdag nog weten binnen acht dagen een opvolger voor interim-trainer Henk ten Cate te kunnen presenteren. Ten Cate, die er met Sparta bijna in slaagde promotie naar de eredivisie af te dwingen, nam het roer over van de ontslagen Michel Vonk. Naast de naam van Bogers werden eerder onder meer Henk Fräser, Alfons Groenendijk, Ruud Brood en Hans de Koning genoemd op Het Kasteel.