nieuws

Neptunus weer aan de leiding in hoofdklasse

Neptunus
Neptunus
ROTTERDAM - De honkballers van DOOR/Neptunus hebben de koppositie weer in eigen handen. Het team van coach Evert Jan 't Hoen rekende dinsdagavond in een inhaalwedstrijd af met directe concurrent Corendon Kinheim. In het eigen Familiestadion waren de Rotterdammers met 8-5 te sterk voor de bezoekers uit Haarlem.
Bij de thuisploeg begon de 18-jarige pitcher Misja Harcksen op de heuvel. Harcksen, die afgelopen zondag zijn debuut maakte in de hoofdklasse, had een groot aandeel in de zeventiende overwinning van het seizoen. Hij moest alleen in de zesde inning een punt incasseren. De talentvolle werper werd twee innings later afgelost door Diornick Sanchez.
Door de zege mag DOOR/Neptunus zich als enige lijstaanvoerder noemen. Voorafgaand aan het duel met Kinheim deelden drie ploegen de koppositie. De voorsprong van Neptunus op Corendon Kinheim, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft, bedraagt nu twee punten. Ook aartsrivaal L&D Amsterdam Pirates volgt op twee punten achterstand.

Mampaey The Hawks

De kersverse promovendus Mampaey The Hawks heeft het na een goede seizoensstart nog altijd moeilijk op het hoogste niveau. De honkballers uit Dordrecht speelden dinsdag eveneens een inhaalduel. Op bezoek bij UVV werd echter nipt verloren. De Utrechters zegevierden met 4-3 tegen de formatie van trainer Martin van Zeist.
The Hawks vindt zichzelf na 21 wedstrijden terug op de voorlaatste plaats in de hoofdklasse. Het wist acht punten te verzamelen. Vier meer dan hekkensluiter AdoLakers en vier minder dan Mr. Cocker HCAW, dat de zesde plaats van de ranglijst bezet.
Foto: Rob Jelsma